Informatie voor ouders en leerlingen

De ‘nieuwe’ thuissituatie tijdens de coronacrisis roept veel vragen op, bijvoorbeeld over thuis-onderwijs en hoe je dat samen het best vorm kunt geven, en de implicaties van sociale isolatie. Wat weten we hierover uit onderzoek, en hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Lees hier onze meest recente blogs

Stress in tijden van COVID-19

Stress in tijden van COVID-19

Hoe kunnen we het beste omgaan met de stress door de COVID-19 crisis en wat maakt de situatie stressvol? Wie heeft last van de stress en wie kan er beter mee omgaan? Anja Huizink is een expert op het gebied van stress en geeft waardevolle tips in haar blog.

Lees meer
Gepersonaliseerd leren door ouders

Gepersonaliseerd leren door ouders

Hoe effectief is thuisonderwijs? In deze blog beantwoordt Professor Meeter deze vraag op basis van onderzoek naar afstandsonderwijs, huiswerk, tutoren en één-op-één onderwijs met een volwassene en in online omgevingen. Er is reden voor optimisme vooral wanneer ouders en leerkrachten nu veel directe feedback geven, leerlingen helpen die vastlopen in de stof, en goed coachen.

Lees meer
Toetsen op afstand: hoe doe je dat…

Toetsen op afstand: hoe doe je dat…

Nu de eindtoets basisonderwijs in het basisonderwijs en de centrale examens in het voortgezet onderwijs zijn geschrapt, missen we belangrijke informatie over het leerproces van leerlingen, en over wat zij thuis leren. Informatie die niet alleen van belang is voor de afsluitende jaren en bijvoorbeeld een goede doorstroom naar voortgezet, respectievelijk hoger onderwijs.

Lees meer